Nove tehnologije


Xwhite trakice za izbjeljivanje zuba

 

Xwhite

Nove profesionalne trakice za izbjeljivanje zuba.

  • Izbjeljuju zube u samo 10 dana
  • Najnovija tehnologija u izbjeljivanju zubi za osjetljive zube
  • Razvili i patentirali britanski stomatolozi.
  • Sigurne za caklinu, zubno meso i želudac.

Napredna formula za učinkovito izbjeljivanje zubi i održavanje bjeline.

Pogledajte više na http://www.xwhite.hr/proizvodi/


Laser - Epic BIOLASE

Laser

Epic BIOLASE laser za meka tkiva u dentalnoj medicini.

Primjena:

  • kirurgija
  • parodontologija
  • biostimulacija - pomoć pri zacjeljivanju
  • endodoncija
  • fizioterapija
  • izbjeljivanje

Riječ laser akronim je engleskog izraza Light Amplification by Stimulated Emisssion of Radiation. Laser kao uređaj u upotrebi je od 1960.g. Zbog svojih osobina - velike snage  i preciznosti, vrlo je brzo pronašao svoje mjesto u medicini i stomatologiji.
Laserska se svjetlost vrlo precizno fokusira na tkivo, praktično u jednu točku i s vrlo velikom energijom što ga čini savršenim instrumentom za primjenu u stomatologiji. Laser radi na principu fototermalnog efekta, što znači pretvorba svjetlosne energije u toplinsku. Ona se zasniva na spoznaji da kromofore (biološki aktivne molekule), kao što su hemoglobin, melanin i voda, apsorbiraju specifičnu valnu duljinu svjetla. Primjenom laserske zrake određene valne duljine koja odgovara maksimumu apsorpcije kromofore postiže se selektivno zagrijavanje ciljanog tkiva bez većeg toplinskog oštećenja okolne površine.
 

Kada laserska zraka pogodi tkivo, ona mu predaje svoju energiju, tkivo apsorbira tu energiju i pretvara je u toplinsku. Stvorena toplina, na mikroskopskoj razini, zagrijava molekule vode unutar i izvan stanica tkiva te ona isparava, što se makroskopski na tkivu očituje kao rez. U isto vrijeme tkivo koagulira zbog te iste topline što rezultira izostankom krvarenja. Taj toplinski efekt ovisi o porastu temperature i o odgovarajućoj reakciji tkivne tekućine. Malim porastima temperature efekt na tkivo je umjeren, a većim je razarajuć.


Mogućnosti koje nam laser pruža u svakodnevnom radu su kirurški zahvati bez neugodnih krvarenja, brzo i bezbolno zarastanje rana, smanjena osjetljivost operiranog područja, terapija različitih promjena na sluznici, parodontološka i endodontska terapija, biostimulacija tkiva, liječenje raznih upalnih stanja i izbjeljivanje zuba. Laser koristimo kako bismo našim pacijentima osigurali brze i bezbolne zahvate bez komplikacija te kako bi ubrzali cijeljenje.


Plazma bogata stanicama rasta

bti

Kada se ozlijedimo, naše tijelo proizvodi proteine koji potiču proces cijeljenja.

PRGF Endoret je tehnologija koja omogućuje izolaciju proteina iz plazme. Tako izolirani proteini plazme kada se apliciraju na ozljedu pospješuju i ubrzavaju proces cijeljenja.

PRGF Endoret tehnologija omogućuje „izradu“ četiri različite forme proteinskog pripravka koje se koriste za različite indikacije.

plazma

Iz jednog dijela može se izraditi ugrušak koji pospješuje cijeljenje, drugi dio dolazi u tekućem stanju, treći dio se može miješati sa vlastitom kosti ili umjetnom kosti ili se može izraditi fibrinska membrana.

PRGF Endoret je tehnologija koja koristi krv pacijenta, samim time nema neželjenih učinaka niti alergijskih reakcija.
U stomatologiji se koristi u terapiji nakon ekstrakcije zuba, u toku implantološkog zahvata i regeneraciji u okolini implantata, regeneraciji koštanih defekata, kod operacije podizanja dna sinusa i u terapiji parodontnih defekata.

Dokazano je da aplikacijom različitih formi PRGF Endoret pripravaka pospješuje regeneraciju i cijeljenje rana nakon zahvata u usnoj šupljini. Nakon otpuštanja faktora rasta u nastali defekt pospješuje se stvaranje novih krvnih žila i koštano cijeljenje.

natskn

Da bi izolirali proteine plazme potrebno je izvaditi malu količinu krvi pacijenta, oko 9 ml ovisno o indikaciji i defektu. Krv se centrifugira da bi se dobila plazma i aktiviraju proteini koji pospješuju regeneraciju.
Potreban je samo jedan proces centrifugiranja krvi. PRGF Endoret koristi koncentrirane faktore rasta za stimulaciju rasta stanica i regeneraciju tkiva što je dokazano u mnogim kliničkim istraživanjima. Također, nakon centrifugiranja krvi pacijenta odvaja se plazma od leukocita koji pospješuju upalni odgovor.

 

Primjena ozona

Ozon


U nastojanju da smanjimo strah od zubara kod male djece, nastajanje karijesa i bušenje zubiju, u stalnoj smo potrazi za vrhunskom preventivnom tehnologijom.

Naša najnovija tehnologija za bezbolno liječenje zuba bez bušenja temelji se na OZONU.

Ovaj tretman se primjenjuje do određenog stupnja razvoja karijesa.

Nema više boli, bušenja, anestezija i svih njihovih neugodnih posljedica. A kako bi stvar bila još i bolja, tretirana površina postaje otpornija na ponovni nastanak karijesa.

Ozon se primjenjuje za liječenje osjetljivosti zuba, upale desni, oboljelih zuba i liječenje korijena zuba.

Karijes je bolest uzrokovana bakterijama i njihovim produktima.
Tehnike koje su do sada upotrebljavane, nisu u potpunosti uspijevale odstraniti sve uzročnike karijesa iz zuba.
OZON je najmoćniji oksidirajući agens i uništava 99% bakterija u karioznom zubu.
Nakon tretmana na zub se aplicira reducirajuća otopina. Ona sadrži minerale koji omogućavaju proces remineralizacije (obnove) zubnog tkiva.
Nastavak tretmana odvija se kod kuće temeljitim pranjem zuba specijalnom pastom i ispiranjem usta otopinom za bolju remineralizaciju. Nakon dogovorenog vremena u ordinaciji mjerimo ponovno količinu karijesa.
Rezultati će veseliti i Vas i nas. Možda ćemo u budućnosti, zajedno, biti pobjednici nad bakterijama i karijesom?!

Čišćenje

Mekih naslaga s površine zuba pomoću PROPHYflexa

Dijagnosticiranje

Mjerenje količine karijesa pomoću DIAGNOdenta

Tretiranje ozonomozon1

Tretira se oštećeni zub, ovisno o količini karijesa u trajanju 10-60 sek.

Reducirajuća otopina

Tretirani zub se ispere otopinom koja otpušta minerale i fluoride i potiče zub na obnovu

Pacijent kit

Pacijent dobiva pastu, sprej i tekućinu za ispiranje kojima se koristi kod kuće u trajanju 4-8 tjedana. U 99% slučajeva, uz pravilnu upotrebu, zub se obnovi. Nakon toga pacijent dolazi na kontrolu da se ustanovi je li proces obnove završen.


RVG - radioviziografija

RVG


Radioviziografija je digitalno snimanje zuba koje koristi do 95% manje zračenja nego klasični RTG.

Najveća prednost korištenja RVG-a je mogućnost trenutnog pristupa snimci što znači bržu i efikasniju analizu i dijagnostiku.


PROPHYflex

PROPHYflex


PROPHYflex je apart za potpuno odstranjivanje nečistoća sa zubi, za brzo i bezbolno čišćenje mekih naslaga sa zuba i za izbjeljivanje zubi.

before-after

DIAGNOdent

DIAGNOdent

Laserski dijagnostički uređaj za rano otkrivanje demineralizacije zuba.

Otkrivanje oku nevidljivog karijesa.

Otkrivanje karijesa u ranoj fazi.

Kontrola vrijednosti nakon remineralizacije.

Nije potrebno RTG snimanje zuba.

Brza, lagana i bezbolna pretraga.


Intraoralna kamera

intraoralna kamera

Intraoralna kamera je moderna naprava kojom direktno snimljenu sliku u ustima vidimo 40-60 puta uvećanu na monitoru.

Tako, sve patološke promjene možemo lakše uočiti i na vrijeme sanirati.

Situacija se može zabilježiti i arhivirati. Na ovaj način pacijent može vidjeti ono što inače ne vidi.

Može shvatiti što se to dešava u njegovim ustima i lakše razumjeti i prihvatiti zahvat koji slijedi. Dakle, kamera ne pomaže samo terapeutu, nego i pacijentu.intraoralna kamera2

template-joomspirit