Nove tehnologije

Plazma bogata stanicama rasta

bti

Kada se ozlijedimo, naše tijelo proizvodi proteine koji potiču proces cijeljenja.

PRGF Endoret je tehnologija koja omogućuje izolaciju proteina iz plazme. Tako izolirani proteini plazme kada se apliciraju na ozljedu pospješuju i ubrzavaju proces cijeljenja.

PRGF Endoret tehnologija omogućuje „izradu“ četiri različite forme proteinskog pripravka koje se koriste za različite indikacije.

plazma

Iz jednog dijela može se izraditi ugrušak koji pospješuje cijeljenje, drugi dio dolazi u tekućem stanju, treći dio se može miješati sa vlastitom kosti ili umjetnom kosti ili se može izraditi fibrinska membrana.

PRGF Endoret je tehnologija koja koristi krv pacijenta, samim time nema neželjenih učinaka niti alergijskih reakcija.
U stomatologiji se koristi u terapiji nakon ekstrakcije zuba, u toku implantološkog zahvata i regeneraciji u okolini implantata, regeneraciji koštanih defekata, kod operacije podizanja dna sinusa i u terapiji parodontnih defekata.

Dokazano je da aplikacijom različitih formi PRGF Endoret pripravaka pospješuje regeneraciju i cijeljenje rana nakon zahvata u usnoj šupljini. Nakon otpuštanja faktora rasta u nastali defekt pospješuje se stvaranje novih krvnih žila i koštano cijeljenje.

natskn

Da bi izolirali proteine plazme potrebno je izvaditi malu količinu krvi pacijenta, oko 9 ml ovisno o indikaciji i defektu. Krv se centrifugira da bi se dobila plazma i aktiviraju proteini koji pospješuju regeneraciju.
Potreban je samo jedan proces centrifugiranja krvi. PRGF Endoret koristi koncentrirane faktore rasta za stimulaciju rasta stanica i regeneraciju tkiva što je dokazano u mnogim kliničkim istraživanjima. Također, nakon centrifugiranja krvi pacijenta odvaja se plazma od leukocita koji pospješuju upalni odgovor.

 
template-joomspirit