Filleri

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja pomaže pri izgradnji kože i ima veliku ulogu u održavanju ravnoteže vode te je tako važna za dobru hidrataciju kože.
Kako starimo koža gubi hijaluronsku kiselinu zbog određenih enzima koji ju razgrađuju. Manjak hijaluronske kiseline za posljedicu ima smanjenje elastičnosti kože i nastanak bora i nepravilnosti.
Hijaluronskom kiselinom se danas najčešće popunjavaju već formirane bore, ali se može koristiti i kod mlađih osoba za prevenciju nastanka bora.

Tko je kandidat za hijaluronske fillere?

Pojavom bora spremni smo za brigu o našem izgledu i prevenciju starenja. Starenje je proces individualan za svakog pojedinca, ovisi o genetici i načinu života.

Korektivni zahvati s hijaluronskim fillerima u našoj ordinaciji su ograničeni na područje lica i vrata.

 

Dogovor i plan o željenom

U razgovoru s pacijentom saznajemo njegove želje i očekivanja te sukladno tome odabiremo ispravni tretman i objašnjavamo pacijentu kako i što ćemo raditi. Prije početka tretmana pacijent ispunjava upitnik o zdravlju i informirani pristanak o zahvatu.

Tijek zahvata

Prije zahvata potrebno je napraviti pripremu kože, svu dekorativnu kozmetiku je potrebno ukloniti te se koža premazuje lokalnim anestetikom, ako ga već sami filler ne sadrži. Nakon par minuta dezinficiramo površinu kože i možemo započeti s tretmanom. Kod popunjavanja usana doktor dentalne medicine će vam dati lokalni anestetik kako bi zahvat učinio u potpunosti bezbolnim.

Pomoću malih i tankih igala ubrizgavamo filler u željeno područje. Pacijent odmah vidi rezultat. Tretman traje od 30-60 minuta, ovisno o količini fillera koji se aplicira.

 

Oporavak

Uobčajene reakcije su crvenilo, otok i podljev. Ove reakcije su česte ali prolazne. Spontano nestaju nakon nekoliko sati do nekoliko dana.

Korektivni učinak proizvoda ovisi o brojnm čimbenicima povezanim s zonom ubrizgavanja, tehnikom koja se koristi, tipom kože i načinom života pacijenta. Ovisno o ovim čimbenicima, učinak jednog ubrizgavanja može trajati otprilike 6 mjeseci do više od godinu dana. Naknadni tretmani povećavaju dužinu korektivnog učinka.

 

ZAŠTO JE DOBRO RADITI FILLERE KOD DOKTORA DENTALNE MEDICINE

  • Ima savršeno znanje o anatomiji glave i vrata
  • Svakodnevno koristi igle na teško pristupačnim mjestima
  • Poznaje tehnike lokalne anestezije
  • Poznaje estetske parametre
  • Radi u maksimalno higijenskim uvjetima
  • Radi s velikom preciznošću