Prvi pregled

 

Zašto je prvi pregled nužan za određivanje terapije? 

Prvi pregled je prvi korak do očuvanja Vašeg oralnog zdravlja i novog osmijeha. Pacijenti često misle kako se dijagnoza i terapija mogu donijeti na temelju telefonskog razgovora, e-mail korespodencije ili komunikacije preko društvenih mreža (inbox/komentari).

Često i sami sebi postavljaju dijagnozu i terapiju. No, bez pregleda i snimaka, dijagnozu ne mogu postavljati ni stručnjaci, doktori dentalne medicine, a kamo li pacijenti.

Na temelju pregleda u ordinaciji i ortopana (RTG snimke svih zubi, koju pacijent donosi sa sobom) te naših ciljanih pojedinačnih RVG snimki, možemo odrediti točnu dijagnozu i optimalan plan terapije.

Prvi pregled u našoj ordinaciji 

1.Upitnik o zdravlju 

Svaki pacijent koji nas posjeti prvi puta ispunjava Upitnik o zdravlju sastavljen prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije. Upitnik se sastoji od pitanja koja su važna za našu struku. Na temelju Vaših odgovora, dobivamo uvid u Vaše zdravstveno stanje te možemo prilagoditi terapiju svakom pojedinom pacijentu. Tako nam je važno znati pijete li lijekove za koagulaciju (zgrušavanje/razrjeđivanje krvi), imate li osteoporozu, dijabetes, neke autoimune bolesti itd. To nam je od velike važnosti za oralnokirurške i implantološke zahvate.

2.Pregled i razgovor s pacijentom 

Doktorica dentalne medicine pregledava ortopan koji pacijent donese sa sobom, a zatim detaljno pregledava zube pacijenta na zubarskom stolcu. Svaki zub se pomno promatra. Pacijent izlaže svoj problem te izražava želje, a mi ga pozorno slušamo.

3.Suvremena tehnologija za preciznu dijagnostiku 

Za prvi pregled u našoj ordinaciji koristi se najmodernija tehnologija kako bismo što preciznije postavili dijagnozu:

  • intraoralna kamera
  • DIAGNOdent
  • kompjuterska obrada snimki zuba RVG-om.

INTRAORALNA KAMERA u realnom vremenu snima i istovremeno producira snimku zuba na ekranu uvećanu i do 60 puta. Na taj način možemo i mi i pacijenti dobiti uvid u pravo stanje u oralnoj šupljini. Imamo uvid u stanje svakog zuba te možemo precizno planirati terapiju.

DIAGNOdent je uređaj koji omogućava otkrivanje i mjerenje oku nevidljivog karijesa u ranoj fazi. Uz njega je olakšano postavljanje prave dijagnoze.

RADIOVIZIOGRAFIJA ili RVG, digitalno je snimanje zuba koje koristi do 95% manje zračenja nego klasični RTG. Najveća prednost ovog snimanja zubi je trenutačni pristup snimci. To omogućuje bržu i efikasniju analizu i dijagnostiku.

4.Postavljanje dijagnoze i izrada plana terapije

Na temelju pregleda usne šupljine, ortopana, naših snimaka te razgovora s pacijentom, postavljamo točnu dijagnozu i izrađujemo plan terapije prema potrebama, željama i financijskim mogućnostima pacijenta. Objašnjavamo detaljno plan terapije jednostavnim jezikom, bez kompliciranih stručnih izraza, kako bi nas pacijenti mogli razumjeti

Profesionalan i pristupačan odnos našeg tima stvara ugodnu i opuštenu atmosferu jer znamo da odlazak stomatologu mnogima izaziva nelagodu. Kod nas je prvi pregled ugodno iskustvo.

Saznajte više o svom oralnom zdravlju i naručite se na prvi pregled!