SIX MONTH SMILES ORTODONCIJA

Six Month Smiles je suvremeni odgovor ortodoncije na potrebe i želje modernog čovjeka koji želi rezultate brzo, bezbolno i neprimjetno.

Danas aparatići za zube nisu više rezervirani samo za djecu. Sve više odraslih odlučuje se za ortodontsku terapiju. Svi oni koji imaju problem koji može riješiti aparatić za zube, bez obzira na životnu dob, mogu nositi ortodontski aparatić. Upravo jedan takav aparatić koji ispravlja zube i u odrasloj dobi je SIX MONTH SMILES.

Estetski aparatić za brzo ispravljanje zubi 

U našoj ordinaciji uveli smo ovu vrstu ortodontske terapije zbog:

 • učinkovitosti
 • nenarušavanja fizičkog aspekta lica tijekom terapije
 • brzine same terapije.

Što je zapravo SIX MONTH SMILES ? 

Konzervativni sustav brze ortodoncije, odnosno estetski usmjerena ortodoncija.

Kome je namijenjen? 

Namijenjen je pacijentima s manjim ortodontskim anomalijama, koji ne žele ili nemaju vremena za konvencionalnu ortodonciju, bilo zbog trajanja terapije od 2 i više godina ili zbog metalnih žica i bravica.

Kako izgleda SIX MONTH SMILES aparatić? 

Radi se o prozirnim bravicama i bijelim žicama Lucid Lok. Aparatić je upravo zato gotovo neprimjetan, dok su bravice, zbog svoje specifične izrade, znatno ugodnije od ostalih na tržištu.

Koliko traje terapija? 

Trajanje terapije može biti 4-9 mjeseci. Prosjek je 6 mjeseci, a u najviše slučajeva traje upravo toliko. Otuda i naziv Six Month Smiles.

Što sve može ispraviti SIX MONTH SMILES? 

 • zbijene zube
 • nepravilno položene i rastresite zube
 • dijasteme (razmake između zuba)

Tko nije kandidat za ovu vrstu ortodoncije? 

 • djeca i adolescenti
 • pacijenti koji bi imali znatno bolje rezultate uz klasičnu terapiju
 • pacijenti s povećanim "overjetom" (tu se radi o određenoj klasi zagriza, a klase se ne mogu ispravljati ovom metodom)
 • pacijenti koji žele promijeniti profil lica
 • pacijenti koji imaju aktivnu parodontnu bolest ili značajan gubitak kosti
 • pacijenti koji imaju znatan pomak sredine zuba i željeli bi savršeno posložiti zube prema središnjoj liniji lica

Kao što možete primijetiti, karakteristike ovog sustava su jedinstvene. U našoj ordinaciji usmjerili smo se upravo na ovu metodu zbog brzih i fantastičnih rezultata.

Ortodontsku terapiju izvodi i kroz nju Vas cijelo vrijeme prati dr. Maja Flajnikdoktorica s velikim brojem uspješno završenih ortodontskih terapija. Ona je zadužena za estetiku osmijeha u našoj ordinaciji Six Mont Smiles aparatićem jer je uspješno završila oba stupnja SIX MONTH SMILES edukacije.

Trenutno stječe certifikat Progressive Orthodontic Seminars, u sklopu prestižne američke škole The McGann Postgraduate School of Dentistry. Uz ovu mladu snagu našeg tima, punu ideja, vedrine i stručnosti, terapija od 6 mjeseci proletjet će začas.

Savjet 

Jedno morate znati! Nosite li fiksni aparatić, zube morate redovito, savjesno i dovoljno dugo četkati. Trebate koristiti sva moguća pomagala za pranje zuba. Ako to ne činite prema preporuci stomatologa/ortodonta, može se dogoditi da nakon što skinete aparatić imate 5-6 karijesa. Dakle, uz aparatić treba "žestoko" održavati zube - četkicom, interdentalnom četkicom, tušem...

Najbolje je svaki mjesec posjetiti stomatologa za kontrolni pregled i napraviti profesionalno čišćenje zuba. Tako ste sigurni.

Do novog osmijeha za samo 6 mjeseci uz ugodan, neprimjetan i učinkovit aparatić za zube SIX MONTH SMILES!

SLUČAJ PRIJE 

Slučaj prijeSlučaj prijeSlučaj prije

SLUČAJ POSLIJE 

Slučaj poslijeSlučaj poslijeSlučaj poslije

 

SLUČAJ PRIJE 

SLUČAJ POSLIJE 

 

SLUČAJ PRIJE 

SLUČAJ POSLIJE